logo.jpg
Pensiunea ''La Valucu''
O oaza de liniste si relaxare!
Pensiunea La Valucu, este situata la poalele Barajului Vidraru, langa Cetatea Poienari. Este un loc perfect pentru a petrece clipe de neuitat.

O oaza de liniste!

Informatii si rezervari : 0744.280.309

IMG_062.jpg
la valucu.jpg
                                Dispozitiv meteo   
Flag Counter
Abonează-te si primește ultimele noutăți

Obiective turistice

Balea Lac

Balea Lac

Manastire

Manastire

Manastirea Curtea de Arges
Cetatea Poenari

Cetatea Poenari

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Lacul Vidraru este un lac de acumulare, creat în anul 1965 de Barajul Vidraru în județul Argeș, pe râul Argeș, pentru producția de energie electrică, irigații și prevenirea inundațiilor. De asemenea, lacul si instalațiile adiacente sunt folosite pentru recreere, turism și sporturi.
Situat între Munții Frunții și Masivul Ghițu, lacul adună apele râurilor Capra, Buda și ale câtorva afluenți direcți (Râul Doamnei, Cernatul și Vâlsanul, Topologul, râul Valea lui Stan și Limpedea), cu un debit total de cca 5,5 m3/s.
Suprafața totală a lacului este de 893 ha, lungimea de 10,3 km, lațimea maximă de 2,2 km în zona Valea Lupului – Călugărița și o circumferință de 28 km.
Adâncimea maximă a apei este de 155 m lânga barajul curbat înalt de 166 m, cu o lungime la coronament de 307 metri. Volumul apei este de 465 milioane mł. Nivelul normal de retenție este de 830,00 metri deasupra nivelului mării (mdM).
Construirea barajului Vidraru a durat cinci ani și jumătate începând în anul 1960[1]. Pentru această realizare au fost necesare 42 km de tunel subteran, au fost excavate 1.768.000 de m3 de rocă, din care aproximativ 1 milion în subteran, s-au turnat 930.000 m3 de beton din care 400.000 de m3 în subteran și, de asemenea, au fost instalate 6300 de tone de echipament electromecanic.
La data de finalizare aceasta s-a situat, masurat la înălțime, aproximativ pe locul 8 în Europa și pe locul al 20-lea în lume.
Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Lacul Bâlea este un lac glaciar (format în circ glaciar) situat la o altitudine de 2040 m, în Munții Făgăraș, Județul Sibiu. Dimensiunile lacului sunt: 360 m în lungime, suprafața de 46508 m2 și adâncimea de 11,35 m. În anul 1932 lacul Bâlea și o suprafață de circa 180 ha în jurul lacului au fost declarate rezervație științifică.
Lacul Bâlea se află la circa 77 km de la orașele Sibiu, 68 km Făgăraș și 85 km de la Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe drumul Transfăgărășan, iar în restul timpului cu telecabina, de la cabana „Bâlea Cascadă” din apropierea cascadei Bâlea. În Munții Făgăraș se mai află și lacurile Capra, Podragu mic, Podragu Mare, Avrig, Urlea, etc.
Prima Cabana la Lacul Bâlea a fost ridicată in anul 1904 de către Societatea Carpatină Transilvăneană (Siebenburgischer Karpaten Verein, „S.K.V.”) și inaugurată la 29 august 1905[1].
În anul 2006 a fost construit în apropierea lacului Bâlea primul hotel de gheață din Europa de Est în forma unui iglu de 16 locuri[2].
Balea Lac

Balea Lac

Cetatea este situată în apropierea barajului Vidraru, pe un vârf de munte. De aici se pot admira priveliști frumoase cum ar fi Munții Făgăraș, mai târziu devenind un „muzeu” pentru tot felul de vizitatori.
Pentru a se urca la cetate s-a construit o scară cu 1500 de trepte.
Istoric[modificare]

Cetatea Poenari a fost reședința secundară a lui Vlad Țepeș, fiind construită ca post de fortăreață contra otomanilor.
În prezent se află în stadiu de ruină.
Are o forma alungită cu 5 turnuri, 4 rotunde și unul prismatic. Zidurile au 2-3 metri grosime. Inițial a fost construită de Negru Vodă, iar ulterior nu a fost renovată de Vlad Țepeș.[necesită citare]
Pe cursul superior al râului Argeș era menționată într-un document emis de Ludovic al V-lea Postumul în 1500.
Cetatea Poenari

Cetatea Poenari

Mănăstirea a fost construită de Neagoe Basarab (1512 - 1517) pe locul vechii mitropolii (1359).[2] Pictura interioară, realizată de zugravul Dobromir, a fost terminată în anul 1526, în timpul domniei lui Radu de la Afumați. Ea este păstrată fragmentar în Muzeul Național de Artă din București. Reparată de câteva ori, biserica a fost restaurată (1875 - 1886) de arhitectul francez André Lecomte du Noüy, discipol al lui Eugène Viollet-le-Duc, care i-a adus și unele modificări care au diminuat valoarea istorică a monumentului. Construită din piatră fățuită și profilată, biserica are un plan triconc, inspirat din planimetria bisericii Vodița II, reluat ulterior și în alte construcții (mitropolia din București, biserica fostei mănăstiri Cotroceni, mănăstirea Tismana etc.).
Printre cele mai vechi așezări de care vorbește istoria noastră se numără și Curtea de Argeș cu împrejurimile ei. În veacul al XIII-lea, înalta cetate a Poenarilor, cu fortificațiile sale de piatră și puțul care o lega direct cu albia râului de jos, făcuse să ajungă, până departe, faima acestor locuri; iar pe la jumătatea secolului următor, curtea Basarabilor și biserica "Sfântul Nicolae Domnesc" răsfrâng această faimă asupra întregii așezări adunată cu timpul în preajma lor: Curtea de Argeș de mai târziu.
Manastirea

Manastirea

Va place pensiunea noastra?

Da (18 | 100%)
Nu (0 | 0%)

Widget Vremea oferit de vremea.acasa.ro.

Situat pe raul Arges, sprijinit pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru, de-a lungul Tranfagarasanului, la circa 40 de kilometri de Curtea de Arges, Barajul Vidraru este considerat de catre specialisti o adevarata bijuterie inginereasca.

De asemenea, pe muntele Pleasa se afla statuia lui Prometeu cu fulgerul in mana, ca simbol al electricitatii, realizata de sculptorul Constantin Popovici. La cateva sute de metri de Baraj se afla “Casa Argeseana” si debarcaderul unde se organizeaza curse de agrement cu vaporasul.

Cetatea Poienari
In apropiere, situata pe un varf de munte, se afla Cetatea Poenari, o fosta resedinta a lui Vlad Tepes (supranumit si Dracula), construita ca fortareata in calea invadatorilor otomani. Pentru a ajunge la cetate exista un drum cu peste 1000 de trepte. Desi este o ruina, din acest loc se poate fotografia Barajul Vidraru si Muntii Fagaras.
Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Lacul Vidraru - Transfagarasan
Vidraru

Vidraru

Barajul Vidraru
Valea Argesului

Valea Argesului

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru

Transfagarasan
Poienari

Poienari

Cetatea Poienari
Pensiunea ''La Valucu'' - Capataneni ARGES
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one